גיבוי ענן או גיבוי מקומי?

כשבאים לגבות את המידע החשוב של העסק, קיימות שתי דרכים: גיבוי בענן או גיבוי מקומי.

גיבוי ענן הוא גיבוי המאחסן את המידע שלכם בשרתים של צד שלישי. הגיבוי מתבצע בצורה יומית (או אפילו שעתית) באופן אוטומטי ללא מגע יד אדם וניתן להוריד את המידע מכל מחשב שמחובר לאינטרנט. בנוסף לכך גיבוי ענן מספק הגנה נגד נזק פיזי, גניבה או אובדן הנתונים מאחר ואלו מאוחסנים באתר מרוחק לאתר העסק. גיבוי ענן הוא מנוי בתשלום חודשי (או שנתי). לעומת זאת, גיבוי מקומי אמנם אינו דורש תשלום חודשי, עשוי להיות מהיר יותר מגיבוי ענן וניתן לגשת לנתונים ללא חיבור אינטרנט, עם זאת, הוא חושף את המידע לנזק פיזי, גניבה או אובדן (בדיוק כמו המחשב/השרת) מאחר והוא לא יוצא מתחום העסק.

מדוע חשוב לבצע גיבוי ענן?

  • המידע מאוחסן מחוץ לאתר הלקוח – מה שמגן עליו מפני גניבה פיזית, פריצה (פיזית או סייבר), נזקי כוח עליון וכדומה.
  • גיבוי אוטומטי – גיבוי ענן מגיע עם תוכנה ייעודית שדואגת לגבות את המידע באופן אוטומטי ללא התערבות המשתמש ומונעת מקרים של שכיחת הגיבוי.
  • מדרגיות – גיבוי הענן הוא גמיש במקרה של גדילה בכמות המידע וכמעט בלחיצת כפתור ניתן להגדיל את נפח השטח המוקצה לנו בענן.
  • שרידות – מערכי שרתי גיבוי בענן בנויים בצורה כזו שגם אם חלק מהחומרה מתקלקל לא נגרם שם נזק למידע מאחר והוא מאוחסן בתצורות שרידות שונות (כגון RAID5,6,10 או גיבוי שרת הגיבוי וכו')
  • אבטחה – ספקי גיבוי הענן דואגים ומוודאים שהנתונים שלכם מוגנים תחת מערך אבטחת מידע שלם, בנוסף לכך, הנתונים בשרת מוצפנים ומנוטרים כל העת.
  • איומי סייבר – מרגע שהאקר הצליח לפרוץ את רשת המשרד שלכם, כל הרשת למעשה פרוסה לפניו, לפיכך, אם הוא פורץ למחשב מסוים ברשת ומצפין בו את המידע (וירוס כופר) הוא יכול בקלות רבה לפרוץ לכל "אמצעי גיבוי" מקומי ולהצפין גם אותו. לעומת זאת, לגיבוי הענן הוא לא יוכל לחדור מפאת שכבות ההגנה שלו וצורת הגיבוי (קר ולא חם)

לסיכום, זה מצוין שיש בעסק גיבוי מקומי (בתצורת דיסק קשיח או NAS) אבל לכל עסק חובה שיהיה גם גיבוי ענן וככל שהמידע של העסק חשוב ויקר יותר כך חשיבות גיבוי הענן עולה. בנוסף לכך, בבואנו לרכוש גיבוי ענן עלינו לשים לב למספר גורמים שישפיעו מאוד על איכות הגיבוי שלנו, למשל: גיבוי חם או גיבוי קר, מיקום השרתים, החברה מספקת השירות ועוד (לצערנו קצרה היריעה להרחיב, ניפגש במאמר הבא…